Over Oxerbrood

Oxerbrood is een initiatief om lekker brood te bakken van molensteen gemalen meel, zonder toevoegingen. Brood dat je doet denken aan je vakantie in Frankrijk of Italië en waar je moeilijk van kan afblijven. De ingrediënten worden van lokale leveranciers betrokken, zoveel mogelijk biologisch.

Gijs bakt van woensdag tot en met zaterdag Oxerwit,- bruin,- en desem. Om 7:30 gaat de oven aan en om 9:00 uur gaat het brood in de oven. Na 40 minuten is het klaar! Gijs is er in ieder geval tussen 8.30 en  10:00 uur en van 11:00 tot 12.00 uur zodat jij het verse brood bij de bakkerij kan ophalen.

Op vrijdag en zaterdag bakt Ingrid de specials. Variërend van stokbrood tot chocolade-abrikozen brood. Standaard in haar assortiment en elk weekend verkrijgbaar zijn de stokbroden, roggebrood, speltbrood, walnoot cranberry desembrood en focaccia. Daarnaast is elke zaterdag een extra weekend special: chocolade-abrikozenbrood, spek-kaas brood, uienstokbrood, hazelnoot-rozijnen of krentenbrood. Welke special er wordt gebakken kan je vinden op de Facebook pagina van Oxerbrood en op de bestel pagina Oxerbrood vanaf donderdag.

Alle specials zijn tussen half 12 en 13.30 uur verkrijgbaar op vrijdag en zaterdag.

Ingrid en Gijs werken samen onder de merknaam Oxerbrood maar hebben elk hun eigen bedrijf.

Contactinformatie

email: bakker@oxerbrood.nl
adres: Oxerweg 22, Epse

Gijs2

Over Bakker Gijs

Mijn passie voor het bakken

Als kind van 8 gluurde ik al bij mijn moeder in de pannen. Ik mocht dan op het aanrecht zitten en altijd meehelpen. Daar is mijn liefde voor koken ontstaan! 

Tijdens mijn 25 jarige carrière als industrieel ontwerper, uitvinder en productontwikkelaar kwam ik opnieuw in contact met koken en innovatieve voeding. Na het autozitje van Maxi Cosi, en een Ikea doodskist voor rampgebieden werkte ik samen met Universiteit Wageningen. We zochten én vonden alternatieven voor eiwitten, nu al bijna gewoon maar toen heel innovatief; wormen, insecten, wieren en algen stonden op het menu. Werken met wat de natuur ons geeft is zo mijn tweede natuur geworden.

In die tijd werkte ik ook aan alternatieve energie oplossingen zoals zonnepanelen en koude fusie op basis van natuurlijke principes en de gulden snede. 

In 2004 ontwikkelde ik samen met Gert Kramer een helende muziekstemming op basis van kwantumtechnologie en frequenties en het balansgetal 9.

Tegelijkertijd ben ik uit pure passie de koksopleiding gaan doen en heb ik 5 jaar deels als chef in een restaurant gewerkt.

Nu ben ik klaar voor een nieuwe stap in mijn leven: het bakken.

Brood zoals het hoort, natuurlijk, smaakvol en zonder toevoegingen. Gezond, langzaam en 24 uur lang gerijpt en gerezen met aandacht en liefde. Lokale grondstoffen en lokale afnemers binnen een straal van 15 kilometer.

Iedere keer als de broden uit de oven komen voelt dat als een geboorte en een bijdrage van mij aan een duurzamere samenleving en een gezond alternatief voor fabrieksbrood en een cadeau voor mijn afnemers, particulieren, winkels en horeca.

Kortom brood zoals het hoort; gezond en lekker.

Over Bakker Ingrid

Sinds 2017 ben ik betrokken bij Oxerbrood met mijn eigen bedrijf (de Bosakker); ik bak de specials op vrijdag en zaterdag. Daarnaast werk ik voor een groene hogeschool in Velp als programma manager India en internationale relaties. Brood bakken is sinds ik in Epse woon en we “aan huis” een B&B zijn gestart, een passie. Onze gasten genieten tijdens het ontbijt van het lekkere brood; zo ontzettend leuk!

Iets maken van simpele ingrediënten als bloem, meel, water, zout en (natuurlijke) gist vind ik een uitdaging en mooi om te doen. Als daar dan een lekker broodje uit komt ben ik super trots. Ik werk heel graag met desem omdat het erg lekker is maar gezonder voor de darmen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten en probeer graag nieuwe broodjes uit.

Ingrid2

Route naar Oxerbrood