Over Oxerbrood

Oxerbrood heeft de hoogste kwaliteit natuurlijk gezond en lekker ambachtelijk brood zonder toevoegingen, gemaakt van tarwebloem en/of -meel, gist of desem, water en zeezout.  De ingrediënten worden betrokken bij lokale leveranciers. Want lokaal is normaal; “dat willen we allemaal”

Ik  bak van woensdag tot en met zaterdag. De oven gaat door de weeks aan om 6:00 uur en om 8:00 uur gaat het brood er in. Op zaterdag start de oven om 4:00 uur en is het brood om 8:00 klaar.  Door de weeks afhalen op afspraak en op zaterdag tussen 11 en 12 uur.

appen kan op 0613078801.

Contactinformatie

email: bakker@oxerbrood.nl
adres: Oxerweg 22, Epse

Gijs2

Over Bakker Gijs

Mijn passie voor het bakken

Als kind van 8 gluurde ik al bij mijn moeder in de pannen. Ik mocht dan op het aanrecht zitten en altijd meehelpen. Daar is mijn liefde voor koken ontstaan! 

Tijdens mijn 25 jarige carrière als industrieel ontwerper, uitvinder en productontwikkelaar kwam ik opnieuw in contact met koken en innovatieve voeding. Na het autozitje van Maxi Cosi, en een Ikea doodskist voor rampgebieden werkte ik samen met Universiteit Wageningen. We zochten én vonden alternatieven voor eiwitten, nu al bijna gewoon maar toen heel innovatief; wormen, insecten, wieren en algen stonden op het menu. Werken met wat de natuur ons geeft is zo mijn tweede natuur geworden.

In die tijd werkte ik ook aan alternatieve energie oplossingen zoals zonnepanelen en koude fusie op basis van natuurlijke principes en de gulden snede. 

In 2004 ontwikkelde ik samen met Gert Kramer een helende muziekstemming op basis van kwantumtechnologie en frequenties en het balansgetal 9.

Tegelijkertijd ben ik uit pure passie de koksopleiding gaan doen en heb ik 5 jaar deels als chef in een restaurant gewerkt.

Nu ben ik klaar voor een nieuwe stap in mijn leven: het bakken.

Brood zoals het hoort, natuurlijk, smaakvol en zonder toevoegingen. Gezond, langzaam en 24 uur lang gerijpt en gerezen met aandacht en liefde. Lokale grondstoffen en lokale afnemers binnen een straal van 15 kilometer.

Iedere keer als de broden uit de oven komen voelt dat als een geboorte en een bijdrage van mij aan een duurzamere samenleving en een gezond alternatief voor fabrieksbrood en een cadeau voor mijn afnemers, particulieren, winkels en horeca.

Kortom brood zoals het hoort; gezond en lekker.

Route naar Oxerbrood