Onze producten

Alle broden worden van het begin tot het einde zelf gemaakt. We gebruiken geen mixen, halffabrikaten of kunstmatige toevoegingen (broodverbeteraars, conserveringsmiddelen). De ingrediënten zijn:  goede kwaliteit meel, water uit de kraan, gist of eigengemaakte desem en zeezout. Het deeg krijgt een lange rijs en wordt gebakken in een vloeroven met een stenen bakoppervlak dus zonder bakblik. Dit levert een knapperige korst op en een aromatische kruim.

Oxer-wit

Oxer wit wordt gemaakt van bloem, water en gist en zout. Eerst wordt een zogenaamde poolish (voordeeg) gemaakt. Na ongeveer twaalf uur wordt het deeg gekneed, volgt de bulkrijs en worden de broden gevormd. Ze rusten dan nog 8 tot tien uur in een koele omgeving voor ze de oven in gaan.

Wit brood poster WEB

Oxer-desem

In Oxer-desem wordt in plaats van gist gebruik gemaakt van desem (zuurdesem, sauerteig, sourdough, levain) voor de fermentatie. Fermentatie, noodzakelijk voor het rijzen van het deeg, vindt plaats dankzij melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën en gisten die in de desem cultuur aanwezig zijn. Het brood heeft een kenmerkende smaak en is beter houdbaar en verteerbaar dan broden die op basis van gist zijn gemaakt.

Bruin brood poster WEB
Desem brood poster WEB

HET MEEL

Het meel wordt o.a. geleverd door Maalderij Bokkers Molle uit Olst en Korenmolen De Leeuw uit Bathmen.